Suomen sosiaalifoorumi taklaa ongelman kerrallaan taas ensi keväänä!

Tiedote
12.10.2017

Vuoden 2018 Suomen sosiaalifoorumi palaa Ruotsinkieliselle työväenopistolle Arbikselle ja on jälleen kaksipäiväinen. 21.-22.4.2018 järjestettävän Sosiaalifoorumin suunnittelu on käynnissä ja tapahtuman teemojen ideointi on aloitettu. Teemojen työstäminen jatkuu yleiskokouksissa, jotka ovat avoimia kaikille.

Pystyykö uusliberalistinen talousajattelu vastaamaan sosiaalisen epäoikeudenmukaisuuden, ympäristön tuhoutumisen ja eriarvoistumisen kaltaisiin ongelmiin, joita se tuottaa? Onko globaalin yhdenvertaisuuden saavuttaminen mahdollista rajallisella planeetalla? Miten käy kansallisvaltioiden, kun siirtolaisuus ja pakolaisuus jatkavat kasvuaan? Kriisiytyvässä yhteiskunnassa vaihtoehdottomuuden politiikalla kavennetaan herkästi kansalais- ja ihmisoikeuksia, ja toimintatila kapenee. Sosiaalifoorumi kutsuu laajasta keskustelusta ja toiminnasta kiinnostuneet järjestöt, liikkeet ja muut toimijat mukaan etsimään vaihtoehtoja ja tekemään parempaa tulevaisuutta. Toisenlainen maailma on mahdollinen!

Suomen sosiaalifoorumi on jatkuva prosessi, jonka tavoitteena on rohkaista kansalaisia, ryhmiä ja liikkeitä osallistumaan aktiivisesti kansalaisyhteiskunnan toimintoihin ja joka huipentuu kerran vuodessa järjestettävään tapahtumaan. Vuodesta 2002 järjestetty Suomen sosiaalifoorumi on osa maailmanlaajuista Sosiaalifoorumi-liikettä. Vuonna 2017 foorumin tilaisuuksia oli järjestämässä 80 järjestöä, liikettä ja muuta ryhmää.

 

Lisätietoja
Liisa Uimonen
liisa.uimonen (ät) gmail . com
+358 50 511 8041

Seuraa Suomen sosiaalifoorumia sosiaalisessa mediassa:

www.sosiaalifoorumi.fi
www.facebook.com/sosiaalifoorumi
twitter.com/sosiaalifoorum1
www.instagram.com/sosiaalifoorumi

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *